STOER HUUS - Brugge

Co-housing project STUUR HUUS

Vandenbussche startte in december met het bouwen van het grootse cohousingproject te Brugge. Het cohousingproject Stoer Huus bevat 27 woongelegenheden. Daarnaast is er ook een ondergrondse kelder met 40 parkeerplaatsen en technische ruimtes. 

Cohousing is een moderne woonvorm waarbij een groep mensen elk hun eigen huis hebben met tuintje of terras, en daarnaast bepaalde zaken delen zoals een grotere tuin, een werkplaats, logeerkamers, wasplaats enzoverder. Typisch voor Stoer Huus is dat er niet alleen bewust gezocht is naar een mix van generaties, maar dat er ook mensen met een beperking bij zijn. Er is ook steeds een gemeenschappelijk gebouw beschikbaar. In het cohousingproject Stoer Huus gaat dit om een te renoveren gemeenschappelijke villa. Ook dit hoort tot de opdracht van Vandenbussche. 

Bij cohousing ontstaat er een manier van gemakkelijk sociale interactie en zo wordt een fijne buurt gecreĆ«erd om in te wonen, waar toch voldoende aandacht is voor privacy. De formule slaat aan in Brugge, want alle 27 woongelegenheden zijn reeds verkocht. Wil u het project bekijken? klik hier.